Erken Boşalma Nedir

ERKEN BOŞALMA

Erken Boşalma Nedir; boşalma süresinin 3 dakinanın altına düşmesi , hatta vajinaya giriş sağlamadan boşalma olarak bilinmektedir. Bu problem kişilerin partnerleriyle kaliteli bir cinsel yaşam sürmelerini olumsuz etkilemenin yanı sıra bazen eşler tarafından bencillik olarak algılandığı için çatışmalara sebep olmaktadır.

Fakat yapılan tanım doğru değildir. Önemli olan boşalma süresi değil denetimdir. Eğer kişi boşalma anını hissedip , durdurma yöntemlerini bilip süreyi istediği zamana kadar uzatabiliyorsa, yani kontrol bende diyebiliyorsa denetimli boşalma sağlayabiliyor ve sorun yoktur, Fakat başlayıp biten bir boşalma şekli varsa denetimsiz boşalıyor demektir. Boşalma süresi 10 dakika bile olsa denetimsiz olarak boşalıyorsanız size rahatsız etmese bile risk altındasınız ve denetimli boşalmayı öğrenme fırsatınız olmamış demektir. Eğer denetimsiz boşalma yaşıyorsanız stress yaşadığınız bir dönemde boşalma sürenizin kısalması kaçınılmazdır.

Denetimli Boşalmayı öğrenmememek aslında kişisel bir problem değil toplumsal bir sorundur. Cinselliğin konuşulmadığı; “ayıp, yasak, günah “ olarak öğretildiği toplumlarda çok sık rastlann bir durumdur. Çoğu çocuk 3 yaşından sonra cinsel kimliğini farketmeye başlar. Ta o zamanlarda çocuklarının cinsel organıyla oynadığını fark eden aileler çocuklarına yaşak kavramını öğretmeye başlarlar. Çocuklarına söz geçiremedikleriklerini düşündüklerinde ise bazen aşırıya kaçarak cezalandırıcı sözler söyleyebilirler. O dönemler hatırlanmasa da aslında bilinç dışımızda yer eder. Bazı çocuklar çaktırmadan, gizli gizli , denetimsiz şekilde mastürbasyon yaparken bazıları da korkudan hiç mastürbasyon deneyimlemezler. Ilerleyen yaşlarda ise cinsel eğitim adı altında okullarda verilen eğitimler ise Prezervatifin önemini bahsetmekten ileri gitmez. Kitapçılardan cinsel kitap almak bile başlı başına utanç meselesidir.

Yaşları büyüdükçe gerçek bir cinsel ilişki yaşamak istemeye başlarlar. Fakat burda da sorun büyüktür. Nasıl ilişkiye girilceğini bilmedikleri için denetimsiz bir şekilde başlayıp biten bir cinsel ilişkiyi alışkanlık haline getirirler. Hiç cinsel deneyim yaşamayanlar ise evlendikten sonra aynı denetimsiz boşalmayı alışkanlık haline getirirler. Dolayısıyla çoğu kişi cinselliği öğrenemiyor ve ilişkiye girerken bilmediği birşeyle ilgili sanki doğuştan gelen bir yetenekmişcesine performans göstermesini bekleniyor. Bir sorun olduğunda da kişi kendisini yetersiz, başarısız, eksik hissetmeye başlıyor

Erken Boşalma Nedir; Hiç öğretilmeyen, öğrenme fırsatı verilmeyen birşeyle ilgili %100 performans bekleniyor olması ne kadar saçma değil mi ? Fakat yanlış öğretiler, hurafe bilgilerle sanki sadece kendisine ait bir problem gibi hissettiriliyor toplumda. Sanki bi tek kendisinde bu problem var ama başkaları hiç problem yaşamıyor gibi hissettiriliyor. Bu hissiyatla birlikte kişiler performans anksiyetesi yani kaygı yaşamaya başlıyorlar. Her yeni deneme onlar için yeni bir sınav kaygısı haline geliyor. Bi zaman sonra da aynı sonucu görmemek için kaçma, kaçınma erteleme davranışları sergilemeye başlıyorlar. İşte o zaman partnerleri ile sorunu konuşamadıkları ve sebepleri bilmedikleri için ilişkileri de çatırdamaya başlıyor.

Aslında çözümü çok basit. Boşalma hissinin kavranması, Durdurma yöntemlerinin öğrenmesi, hurafe bilgilerini doğru bilgilerle yer değişmesi kadar kolay olsa da malesef çoğu kişi kendini çaresiz hissediyor veya yardım istemeye çekiniyor.

Böyle bir Probleminiz varsa öncelikle Üroloğa başvurup sorunun Fizyolojik olup olmadığını sorgulamanız gerekir. Prostat iltehabı gibi bağzı rahatsızlıklar erken boşalmaya neden olabilior. Eğer sorun fiziksel değilse Cinsel Terapi bu noktada devreye giriyor. Partnerinizle birlikte alacağınız cinsel eğitim , basit ev ödevleriyle size kaliteli bir cinsel yaşantı sağlamayı amaçlıyor.