Bekaret Nedir

Bekâret (kızlık zarı) nedir?

Kızlık zarı; vajina girişini saran ince yapılı, esnek, kan damarları ve sinir yapıları yönünden zayıf, örtüye benzeyen bir dokudur. Doğumdan itibaren kız çocuğunun cinsel olgunluk çağına gelinceye kadar üreme organlarının korunmasına hizmet etme amaçlı bir örtüdür.

Bazı kızlık zarları delikli bir yapıda olabilir. Esneklik ve kalınlık yönünden farklılıklar gösterir. Bazen kız çocuğunun ergenliğe ulaşması ile adet kanamasının geçişine zor izin veren yapıda da olabilir. Genç kızlar böyle durumlarda adet sancılarını fazla ağrılı yaşayabilirler. Bazen doktor müdahalesi ile açıklık yaratmak gerekebilir.

Bazı kızlık zarlarının yapısı penisin girişi için kolayca açılıp esnemeyebilir. Bazılarıysa daha kalın bir dokuda olup, dar açıklıkları nedeniyle kolayca açılmaz. Çok kalın ve dayanıklı bir örtü gibi olan kızlık zarlarını jinekolog kontrolünde açmak gerekebilir.

Kızlık zarı bekaretin göstergesi değildir. Az da olsa kızlık zarı açık olarak doğan bebeklerde vardır.

Kızlık zarına dokunulmadığı takdirde gebeliğin oluşmayacağı yönünde genel ve yanlış bir inanış olsa da penisin vajinaya girmediği ancak boşalmanın vajina yakınında gerçekleştiği cinsel ilişki sonucunda spermler vajinaya girebilir ve buradan da yumurtaya kadar ulaşabilir.

Genç kızlarda ilk gece korkusu, ilk ilişkide çok acı çekeceği, çok kanama olacağı endişeleri ile ciddi cinsel sorunlar yaşanmaktadır.

İlk ilişkide zannedildiği, abartıldığı gibi acı ve kanama olmaz. Ancak kadın yeterince rahat ve uyarılmış değilse kendini sıkacağı,kasılmış olacağı için vajen kolay açılmayacaktır. Kadın yeterince rahatlamışsa ve kendini güvende hissediyorsa, cinsel uyarılmaya kendini bırakabilir. Cinsel organlar ilişkiyi kolaylaştıracak ıslaklığa ve esnekliğe ulaşır.Böylece rahat bir cinsel birleşme mümkün hale gelir.

Kadında korku ve kaygı çok fazla ve gergin ise; ilişki için hemen ısrar etmemekte fayda vardır.

Çok fazla kaygı korku varsa; cinsel birleşmeden kaçınma fazlaysa, fazla vakit geçirmeden bir cinsel danışman/cinsel terapist ile görüşmekte fayda vardır. Ortalama 12 seansta sorunlar çözülmektedir.